Zadarska atletičarka Loreta Klarić osvojila je broncu na Državnoj završnici Telemach Dana sporta u graničaru i atletici, koja se od 12. do 18. srpnja održava u Splitu.

Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske druže se i natječu s vršnjacima u potpunosti besplatno.

Atletska staza Parka Mladeži u Splitu ugostila je finale u utrci na 60 metara za godište 2012. i mlađi.

Poredak po kategorijama:
Dječaci
1. Maro Šeperac (Sisak)
2. Fran Fotak (Čakovec)
3. Lovro Bermanec (Prelog)

Djevojčice
1. Jana Uzel (Virovitica)
2. Nikol Koprivica (Dubrovnik)
3. Loreta Klarić (Zadar)

Napeta natjecanja u graničaru iznjedrila su tri pobjedničke ekipe: zlato putuje u Prelog koje je osvojila ekipa Vatreni Zmajčeki, srebro je osvojila ekipa Mladost iz Osijeka, dok su brončani ekipa Podravski Tornado iz Koprivnice.

Najbolji mladi amaterski sportaši Hrvatske će se od 12. srpnja do 31. srpnja u Splitu boriti za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih u svojim sportskim disciplinama, te za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.

U skladu s nastojanjima Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja, Coca-Cola na svim natjecanjima provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život kojim na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

 

Info,foto: 057info