Na prvenstvu Hrvatske za juniore u boksu, koje se održavalo na Zagrebačkom velesajmu od 30. travnja do 2. svibnja, Boksački klub Ares je nastupio s trojicom boksača. Frane Šare i Petar Maltež osvojili su srebrne medalje, a broncu je uzeo Luka Bukvić. Nažalost, Luka Matijević je bio u samoizolaciji te nije mogao nastupiti.

U četvrtfinalu prvog dana Luka Bukvić je pobjedio Tonia Raspora iz BK Rijeke te je u polufinalu zaustavljen od Marka Vučkovića iz BK Leonardo Zagreb. Luki je nedostajalo malo snage za pobjedu i ulazak u finale.

U svom polufinalu Frane Šare je prekidom u prvoj rundi svladao boksača iz Varaždina, dok je u finalnoj borbi vodio u meču s Maurom Kelencom, ali mu je sudac u ringu dodjelio sumnjive javne opomene, zbog kojih su mu se oduzela dva boda te je tako izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

Petar Maltež je upisao pobjedu 3:0 u polufinalu protiv Matea Bjelica iz BK Lokomotiva, dok je u finalu izgubio od Bartula Jelaske iz BK Nokaut.

– Zadovoljni smo izvedbom naših boksača koji su dali sve od sebe na ovom PH. Boksački klub Ares je u tri godine osvojio 34 državne medalje, što nije uspjelo niti jednom klubu u Hrvatskoj i time još jednom potvrdio da je od svog osnutka najuspješniji klub u Zadru i Zadarskoj županiji, poručuju iz BK Ares, čije boksače uskoro očekuju prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete te Prva Hrvatska boksačka liga.

 

Foto,info: 057info