Uz seniorsku mušku odbojkašku reprezentaciju Hrvatske, u Zadru se u nedjelju 25. travnja okupile i ženska i muška kadetska izabrana vrsta, koje se također pripremaju za drugi krug CEV kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo, svatko u svojoj kategoriji.

Žensku odbojkašku reprezentaciju od 7. do 9. svibnja u Zadru očekuju kvalifikacijski susreti protiv vršnjakinja iz Njemačke i Rumunjske, a nakon prvog dana okupljanja izbornik Miodrag Stojakovićće reći:

–  Okupili smo se po drugi puta u Zadru za kvalifikacijski turnir kojim želimo izboriti nastup na Europskom prvenstvu. Pokušat ćemo iskoristiti domaćinstvo kvalifikacijskog turnira i plasirati se na završnu smotru. Suparnice su nam poznate, Rumunjke i Njemice, nadamo se pobjedama i ostvarenju cilja s ovom dobrom generacijom. U odnosu na prvo okupljanje sada smo napravili neke promjene u sastavu, pa se nadamo biti za nijansu bolji i jači nego na prethodnom turniru.

Izbornik muške U17 reprezentacije, Antonio Surać, koji za suparnike u kvalifikacijskoj skupini ima jake reprezentacije Francuske, Bjelorusije i Latvije, također je donekle promijenio sastav u odnosu na prvo okupljanje. Nakon prvog dana kaže:  Promijenili smo nekoliko igrača, i nadamo se da će nam to donijeti uspjeh u ovim kvalifikacijama. Pogledali smo suparnike i moram priznati da su svi jako dobro posloženi. Mi pak s naše strane možemo obećati da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti, a za što će to biti na kraju dovoljno, vidjet ćemo na samom terenu. Nakon prvog treninga u ponedjeljak ćemo znati i u kakvom su trenutno stanju s formom naši igrači, jer nas je virus Covid 19 još dodatno poremetio. Nema pravog ritma utakmica, nema konstantnih treninga, stalno su neki prekidi u natjecanjima, ali se na kraju nadamo pozitivnom ishodu