Šime i Mihovil Fantela osvojili su brončanu medalju na EP u Austriji gdje su istodobno za tzv. zelenim stolom izgubili zlato. Zadarski jedriličari su jutros u prvom od 4 jedrenja prošli prvi kroz cilj, da bi im suci digli crnu zastavu zbog prijestupa na startu. Navodno je jedan od njih vidio da su zagazili 30 do 40 cm startnu liniju. To je bio argument i kod prosvjeda kojeg su uložili zadarski jedriličari ali su im ga odbacili međunarodni suci. Nije pomogla ni internetska tracking snimka na kojoj se taj prijevremeni start ne vidi. I tako je dvojac JK sv. Krševana dobio danas umjesto prvog mjesta maksimalni broj bodova koji ih je bacio na 7. mjesto. Zatim je prekinut plov u kojem su bili bolji od vodećih Nijemaca Fischera i Grafta koji su se na kraju popeli na 1. mjesto i uzeli zlatnu medalju

Šime i Miho ostali su treći iako su cijelo natjecanje bilo uvjerljivo najbolji. To je njihova prva europska medalja nakon što su prije dvije godine postali svjetski prvaci u klasi 49er.

Šime Fantela potvrdio se kao naš ne samo najbolji jedriličar svih vremena već i najuspješniji hrvatski sportaš sa 18 svjetskih i europskih medalja, uključujući i zlatnu olimpijsku medalju koje je osvojio s I. Marenićem te dvije s bratom Mihovilom.

Enia Ninčević i Mihaela De Micheli-Vitturi završile su na 8. mjestu Europsko prvenstvo na austrijskom jezeru Attersee. To je njihov najbolji rezultat od kada jedre u klasi 49erFX. Jedriličarke Uskoka imale su danas uzbudljiv dan. Prvi plov su prve prošle kroz cilj u zlatnoj skupini, dok su četvrti i završni plov završile 8, što je i njihov konačni rezultat u TOP 10.

Druga posada JK Sv. Krsevan, Igor Marenic i Anđela De Micheli-Vitturi završila je svoju treću regatu na 25. mjestu. Posljednjeg dana Europskog prvenstva i oni su imali svoje uzlete i padove.

 

 

Foto,info: 057