Vrijedna donacija zadarskoj bolnici stigla je i od posljednjeg iz četvorke Zadarske dice koja su u Rusiji bili dio srebrne generacije Vatrenih, Dominika Livakovića. Prvi se javio Šime Vrsaljko s donacijom 62,5 tisuće eura (476 tisuća kuna) za kupnju dvaju respiratora, Luka Modrić uplatio je 787.500 kuna za mobilni rendgen, a Danijel Subašić jučer je, prvog dana izlaska iz izolacije, uplatio 400.000 kuna.

Iako još uvijek nije internacionalac, značajnu pomoć danas je uplatio i reprezentativni vratar Dominik Livaković. Inače, njegov djed Vojmil Livaković bio je dugogodišnji šef zadarske Radiologije, te je bio presudna osoba koja ga je usmjerila prema onome što je danas postao u nogometu. Zbog sjećanja na njega ali i potrebe koja se pojavila u ovom teškom vremenu odlučio je donirati nemali iznos.

– On je želio uplatiti novac za ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije, a kako smo mi upravo bili u procesu nabavke monitora vitalnih funkcija, on nam je kupio četiri takva uređaja, koji bi svakog dana trebali stići u bolnicu, potvrdio nam je na upit ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Monitori vitalnih funkcija neophodni su za praćenje pacijenata oboljelih od koronavirusa na intenzivnoj njezi. Omogućava pristup na daljinu te se po potrebi može transportirati, zbog čega će biti vrlo koristan u zbrinjavanju najtežih slučajeva. Budući da svaki monitor Mindray uMEC10 PLUS košta preko 25 tisuća kuna, Livaković je bolnici donirao preko 100 tisuća kuna.

Ovom donacijom ukupni iznos nogometaša koji su nastupili u Rusiji popeo se na 1,8 milijuna kuna.

 

 

Foto,info: 057