Hrvatska će sljedeće ljeto biti domaćin prestižnog Challenger Kupa za odbojkašice.
– U ime ŠC-a Višnjik nedvojbeno mogu kazati da smo presretni i prezadovoljni odlukom da se ovo veliko međunarodno natjecanje održi u Zadru. Nakon što je na Višnjiku u bliskoj prošlosti bilo velikih međunarodnih natjecanja, uspješno organiziranih, u košarci, rukometu, tenisu, boksu i drugim sportovima, ponosni smo što će i odbojkaška igra na vrhunskoj razini biti predstavljena Zadranima i svima onima koji budu gosti i navijači – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Turnir će se održati u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića od 24. do 28. lipnja. Okupit će šest nacionalnih selekcija s pet kontinenata, a samo će se pobjednik kvalificirati u elitnu Ligu nacija. Challenger Kup igra se od 2018. godine, a Hrvatska je prva europska zemlja kojoj je dodijeljeno domaćinstvo.
– Zadar i Hrvatska će ovog ljeta biti epicentar svjetske odbojke. Posebno mi je drago što će mlađe generacije kao i svi ljubitelji ovog sporta imati priliku uživati u vrhunskoj odbojci. Od hrvatskih reprezentativki očekujemo da daju sve od sebe i vjerujem kako onda rezultat neće izostati. Sportska razglednica koja koju ćemo poslati iz Zadra bit će i sjajna promocija cijele Hrvatske. Vjerujemo kako će nakon ovog događaja još više posjetitelja doći u našu zemlju. Pozivam sve navijače da nam se pridruže i u što većem broju bodre naše odbojkašice! – izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Dodjela domaćinstva Hrvatskoj je, uz domaćinstvo Europskog prvenstva iduće godine, još jedna potvrda povjerenja koje krovne odbojkaške institucije imaju u Hrvatski odbojkaški savez.
– Budući da odbojka i dalje raste u cijelom svijetu, FIVB je vrlo uzbuđen što će se treće izdanje Challenger Kupa za odbojkašice održati u Hrvatskoj, u Zadru. Ovo je sjajna prilika da svoju voljenu igru približimo novim publikama. Prekrasni grad Zadar bit će sjajna kulisa za spektakularni Kup koji će oduševiti ljubitelje odbojke u Hrvatskoj i svijetu! – izjavio je predsjednik Ary Graça, predsjednik FIVB-a, Međunarodnog odbojkaškog saveza.

Hrvatska se s posljednjeg Challenger Kupa vratila s četvrtim mjestom, a utakmice pred domaćom zadarskom publikom bit će dodatni veliki motiv našim odbojkašicama za osvajanje prvog mjesta.

 

 

Foto,info: višnjik.hr