Rukomet se u Zadru, korak po korak – ali sigurno – oporavlja. U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, gdje se održava dio ukupnih gradskih rukometnih aktivnosti, nekoliko puta tjedno u jutarnjim i u poslijepodnevnim satima RK Zadar 2013 rade dječaci i djevojčice koji su tek zašli u rukometne vode.

Ukupno, klub ima oko 250 mladih igračica i igrača što je podatak koji potvrđuje tvrdnju da se zadarski rukomet polako vraća. Koordinator stručnih poslova u klubu je Frane Kardum, ujedno i jedan od trenera, a u klupskom stručnom segmentu još su Damir Samardžija, Tea Zekanović i Ivana Mitrović. Klub veoma dobro surađuje i s nekoliko gradskih osnovnih škola – Zadarskim otocima, Šimom Budinićem i Bartulom Kašićem.
– U natjecateljskom dijelu imamo ekipe i momčadi u mini rukometu, te u ostalim kategorijama, ali primarno nam je sustavno i dugoročno raditi s mlađim kategorijama. Dakako i da rukometna igra u Zadru postupno stekne i zadrži sve više poklonika – ističe Maja Mitrović.

Dvorana Krešimira Ćosića najmlađim zadarskim rukometašicama i rukometašima omogućuje sigurno i veoma ugodno ozračje.
– Da, u dvorani imamo ono što nam je potrebno za realizaciju plana i programa najmlađim kategorijama. Ujedno, kao klub radujemo se svim velikim rukometnim priredbama u Dvorani Krešimira Ćosića jer i to u značajnoj mjeri pridonosi popularizaciji rukometne igre – zaključuje Maja Mitrović.

 

 

Foto,info: višnjik.hr