U subotu, 24. Kolovoza 2024. održan je 11. Jadranov noćni dvoboj osmeraca. U Uvali Jazine (cilj je bio kod gradskoga mosta) na stazi dugoj 500 metara nastupile su 22 posade

Pobjednik u otvorenoj kategoriji bila je kombinirana posada VK Jadran Zadar i VK Trešnjevka, drugo mjesto osvojila je posada VK Jadran Zadar dok je treće mjesto pripalo HVK Vukovar. U ženskoj kategoriji pobjednice u otvorenoj kategoriji su bile veslačice Jadrana ispred veslačica Neretvanskog gusara iz Metkovića.

U veteranskoj kategoriji najbrži su bili veslači kombinirane posade VK Izola, Nautilus Koper i VK Jadran Zadar, drugo mjesto pripalo je VK Zagreb dok je treće mjesto izborila kombinirana posada veslača iz Zagreba pod nazivom Zagi.

Mix kategorija u otvorenoj kategoriji pripala je VK Jadran Zadar dok je drugo mjesto izborila posada Neretvanskog gusara, a treće posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba.

U sklopu regate održana je i promotivna utrka Dragon boata, u kojoj su nastupile žene iz udruge Dragon boat kluba Zadar, koja okuplja žene koje su preboljele rak dojke.

Foto: Veslački klub Jadran