Vijeće za natjecanje u Hrvatskom jedriličarskom savezu održalo je pod predsjedanjem Ede Fantele, zadarskoga trenera (JK Sv. Krševan) i državnoga izbornika, sjednicu kojom je prigodom, uz ostalo, donijelo i kalendar kvalifikacijskih regata po regijama za klasu Optimist, te kriterijskih regata za klasu 420.

Kvalifikacijske regate za regije sjever i jug održavat će se od rujna do studenoga 2024. U Zadru će, u organizaciji JK-a Uskok, regata biti održana od 8. do 10. studenoga 2024. u sklopu Kupa sv. Krševana.

Kriterijske regate za klasu 420  održavat će se od rujna 2024. do travnja 2025. U tom nizu regata bit će i jedna u Zadru (JK Uskok) i to u veljači 2025. pod nazivom Zadar Open.

Kkriterijske regate se odnose na poredak posada za nastup na SP i EP 2025. Za nastup na Isaf Youthu 2025 ulaze kriterijske regate koje se održavaju u 2025 (Zadar open, Izola Spring Kup, PH 2025, te dodatne regate ili odluke koje donese VZN u dogovoru sa tajnikom klase). Bodovanje regata ostaje isto kao do sada, boduju se sve regate bez odbacivanja, regata je važeća za ulazak u kriterij ako se održe minimalno tri plova. Bodovi se vežu za kormilara.

Foto: Hrvatski jedriličarski savez