Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Olibu je održana četvrta atletska utrka pod nazivom Oluja na Olibu u čast legendarnog ratnog zapovjednika 7. Domobranske pukovnije, pukovnika Hrvatske vojske Danijela Telesmanića Dida.

Sudjelovalo je osamdeset natjecatelja, a na glavnoj utrci dužine dva kilometra pobjede su odnijeli Olibljani  Martin Jager u muškoj i Odete Babajko   u ženskoj konkurenciji. Kod atletičara i ostala su odličja pripala također olipskim trkačima.  Tako je  Vedran Štrambera  osvojio srebro, a   broncu Vito Sučić. Kod žena  srebro je osvojila Vanja Petrović iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac  a bronca je otišla u Sloveniju Meti Kosec. Najmlađi trkač bio je  jedanaestogodišnji  Emil Dvoršak iz Slovenije , a najstarija sudionica 76-godišnja  Slavica Pulišić iz Oliba .

Organizatori su najbolje natjecatelje nagradili peharima, a sve sudionike prigodnim medaljama i majicama koje su uručivali sestra pokojnog Danijela Telesmanića  Korina Telesmanić i njegov unuk Kristofor Telesmanić . Osim glavne utrke, održane su i one za predškolsku i školsku dob na kraćim dionicama.

Organizator ovog sportskog događanja bio je Atletski klub Alojzije Stepinac, Pokrovitelji utrke su bili Zadarska županija, Grad Zadar i Mjesni odbor Olib.

Foto: AK A. Stepinac