Dokumentarni film Dejana Aćimovića Dogodio se o Ratku Rudiću, jednom od najboljih i najtrofejnijih trenera na svijetu, u konkurenciji svih sportova. uvršten je u službenu konkurenciju OLY House Film Festivala koji se održava u vrijeme Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Projekcija ovog filma predviđena je za nedjelju, 4. kolovoza u Olimpijskom kinu u Parizu. Svjetska olimpijska udruga (World Olympians Association) domaćin je prvog Olimpijskog filmskog festivala koji će se održati tijekom OI koje su u tijeku u glavnom francuskom gradu.

Ratko Rudić vaterpolo je počeo igrati u Zadru, u klubu imena Jedinstvo u kojemu je bio od 1958. do 1960. Kao mladić, provodeći sve slobodno vrijeme na Kolovarama, zavolio je vaterpolsku igru i svoju grandioznu igračku karijeru počeo je u gradu u kojemu je njegova obitelj živjela u Kovačkoj ulici. Nakon završetka igračke karijere, Ratko se Rudić opredijelio za trenersko zvanje i djelujući u vaterpolu dosegao je niz najvećih mogućih postignuća, između ostaloga i brojne zlatne medalje na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima u vremenu kad je bio i hrvatski izbornik.

Foto: Hrvatski vaterpolski savez