Bilo je to zanimljivo predvečerje. U Dvoranu Krešimira Ćosića na Višnjiku u ponedjeljak, 29. srpnja 2024. došle su brojne zadarske atletičarke i mnogi atletičari na susret koji je nedavno zamišljen i organiziran u svega sedam dana.

– Ideja je dugo u meni, a ovo ljeto zapeli smo je ostvariti. Jednostavno, ideja je bila da se na jednom mjestu na nekoliko sati nađu zadarske atletičarke i zadarski atletičari iz svih naraštaja. Ovaj neformalni susret želimo pretočiti u svakogodišnje okupljanje ,a jedan od ciljeva bit će i boljitak zadarske atletike – kaže Hrvoje Fižuleto, negdašnji atletičar, sjajni skakač uvis, olimpijac, pedagog, trener…

U organizaciji, ističe Fižuleto, puno mu je pomogao Danijel Tadić, ali i brojni drugi.

– Mi smo svi atletičari, mi smo jedno, svi smo nekad bili u tom našem klubu koji je puno atletici dao – govori Fižuleto.

Skupu se odazvao i Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskoga atletskoga saveza. On je u kratkoj pozdravnoj riječi podsjetio na značajna postignuća zadarske atletike, te poželio da u Zadru atletika dobije još bolje uvjete.

U ime Športske zajednice Grada Zadra nazočne je pozdravila Snježana Jurinić, predsjednica:

– Čast mi je i zadovoljstvo biti sudionicom ovoga okupljanja. Lijepo je što smo se našli, što ćemo se podsjetiti na bogatu prošlost i značajna postignuća, kao i što će mladi od starijih moći čuti poneku zanimljivost, savjet ili slično. Športska zajednica Grada Zadra i nadalje će podržavati atletiku i pridonositi i njezinu boljitku – rekla je, uz ostalo, Snježana Jurinić.

U sjajnom ozračju atletičarke i atletičari nastavili su predvečerje izvlačeći uspomene, sjećanja, nastupe, rezultate, prijateljstva, sportska suparništva…

A imalo se o čemu. Atletika je svom gradu dala puno! (SZGZ)

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik