Hrvatska olimpijska akademija (HOA) i Hrvatski športski muzej (HŠM) potpisali su sporazum o suradnji u cilju očuvanja sportske baštine, educiranja javnosti o važnosti sporta, olimpizma i olimpijskih vrijednosti te boljitka i popularizacije sporta i olimpizma u Hrvatskoj.

Sporazum su u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora potpisali Saša Ceraj, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije i Danira Bilić, ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja.

– Hrvatski športski muzej i Hrvatska olimpijska akademija prirodni su partneri te već više godina, surađujemo na području povezivanja sporta i olimpizma s umjetnošću, kulturom i obrazovanjem. Drago mi je da smo ovim putem i formalizirali suradnju te će Hrvatski športski muzej biti obogaćen za primjerke knjiga koje HOA izdaje, ali veselim se i novim projektima koje ćemo zajedno provoditi – istaknuo je prigodom potpisivanja sporazuma ravnatelj HOA-e Saša Ceraj, zahvalivši pritom ravnateljici Hrvatskog športskog muzeja Daniri Bilić na novouspostavljenoj suradnji. (hoa/hoo)

Tekst i foto: Hrvatski olimpijski odbor