Ured za programe nacionalnih sportskih saveza Hrvatskog olimpijskog odbora – u suradnji s Hrvatskim kineziološkim savezom i Kineziološkim fakultetom u Zagrebu – već tradicionalno organizira terenski seminar u sklopu Ljetne škole kineziologa u Zadru (27. i 28. lipnja). Glavna tema seminara je Prehrana u vrhunskom sportu -“servis” zdravlju i sportskoj izvedbi. Seminaru će nazočiti stotinjak vrhunskih trenera koji će imati priliku steći nove informacije vezano za ovogodišnju temu.

Predavanja će održati eminentni stručnjaci iz ovog područja – Martina Dadić, Pero Kuterovac (Prehrana za snagu i jakost) te Sebastijan Orlić i Jure Šango (Prehrana za izdržljivost). Također, u panel-raspravi, u kojoj će sudjelovati Dragana Olujić, dr. Ante Bandalović i Šime Veršić, zainteresirani će moći saznati sve o nutricionizmu u sportskom klubu.

Podsjetimo, 32. međunarodna Ljetna škola kineziologa na temu “Tjelesna pismenost u kineziologiji – karika koja nedostaje” održat će se od 26. do 29. lipnja 2024. u hotelu Kolovare u Zadru. Tematska područja su edukacija, sport, sportska rekreacija, kineziterapija, te predškolski odgoj i primarno obrazovanje. Glavni referat podnijet će prof. dr. sc. Nigel Green (Liverpool John Moores University, UK). Organizator je Hrvatski kineziološki savez, u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Hrvatskim olimpijskim odborom, Agencijom za odgoj i obrazovenje RH, Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Studijem Kineziologije – FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, Sportskim savezom Grada Zagreba i Sportskom zajednicom Grada Zadra. Pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Ministarstvo turizma i sporta RH, Akademija odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske, Hrvatski olimpijski odbor, Međunarodno vijeće za sportsku znanost i tjelesni odgoj (International Council of Sport Science and Physical Education – ICSSPE) te Međunarodno udruženje za tjelesni odgoj i sport (International Association for Physical Education and Sport – FIEPS).

Izvor: Hrvatski olimpijski odbor