U Hammametu (Tunis) završilo je Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu s obale, a Hrvatska se kući vratila s tri medalje.

Prvi puta u povijesti naša reprezentacija je imala mušku i žensku selekciju na pobjedničkom postolju. Hrvati su, svatko u svojoj disciplini, završili ispred mnogih velesila u ribolovu, pa su tako seniori viceprvaci svijeta, a seniorke brončane.

Sjajan uspjeh ostvario je Dubravko Pejdo, član ŠRD Zubatac, koji je momčadskom srebru dodao i broncu u pojedinačnoj konkurenciji, u kojoj se plasirao iza dvojice Tunižana.

Zadranin Nino Jukić bio je pojedinačno peti. U ženskoj kategoriji ekipnu broncu potpisuju Tea Sikirić, koja je ostala korak do pojedinačnog odličja, budući da je završila četvrta, potom tek jedno mjesto lošije plasirana Estera Bajlo te Ardena Bajlo (pojedinačno 30.).

Svih pet predstavnika Zubatca potvrdili su mjesto u reprezentaciji za sljedeću godinu kada će se Svjetsko prvenstvo održati u studenome na Siciliji (Italija). Prvo mjesto u obje kategorije osvojila je reprezentacija Tunisa.

Zadrani na SP-u:

Muškarci momčadski drugi. Pojedinačni rezultati: 3. Dubravko Pejdo, 5. Nino Jukić. Žene ekipno treće. Pojedinačni rezultati: 4.Tea Sikirić, 5. Estera Bajlo, 30. Ardena Bajlo.

photo,info:sport023